Francuskie hot-dogi (parówki w cieście francuskim)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1/2 opakowania
  • parówki

    5-6 szt.
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obieramy z osłonek.
Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.
Ciasto owijamy wokół parówki tak, aby jedna warstwa lekko nachodziła na drugą.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie smarujemy olejem.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Podajemy gorące.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwunia 07.02.2014 20:50
prosty a jak wspaniały przepisik
halina17 18.09.2013 22:41
Smaczne parówki w cieście.
Megg 18.09.2013 20:13
s ciastem francuskim to idealnie dla mnie :-)
mufinka79 18.09.2013 17:17
Dziękuję wszystkim za bardzo miłe komentarze :) Cieszę się, że trafiłam w wasz gust :)
Joannasz3190 18.09.2013 16:47
Rewelacyjne, jak dla mnie :)
Marta11 18.09.2013 16:35
bardzo fajne
cukiereczek 18.09.2013 16:21
bardzo fajny przepis
Piotr-21 18.09.2013 16:11
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 18.09.2013 16:06
bardzo dobre
sylwia_mc 18.09.2013 16:01
Fantastyczne te paróweczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat