Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie hot-dogi (parówki w cieście francuskim)

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
parówki 5-6 szt.
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie hot-dogi (parówki w cieście francuskim)

Parówki obieramy z osłonek.
Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 1 cm.
Ciasto owijamy wokół parówki tak, aby jedna warstwa lekko nachodziła na drugą.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie smarujemy olejem.
Pieczemy około 15-20 minut w temperaturze 200°C.
Podajemy gorące.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwunia
sylwunia 07.02.2014 20:50
prosty a jak wspaniały przepisik
halina17 18.09.2013 22:41
Smaczne parówki w cieście.
Megg 18.09.2013 20:13
s ciastem francuskim to idealnie dla mnie :-)
mufinka79 18.09.2013 17:17
Dziękuję wszystkim za bardzo miłe komentarze :) Cieszę się, że trafiłam w wasz gust :)
Joannasz3190 18.09.2013 16:47
Rewelacyjne, jak dla mnie :)
Marta11 18.09.2013 16:35
bardzo fajne
cukiereczek 18.09.2013 16:21
bardzo fajny przepis
Piotr-21 18.09.2013 16:11
fajny pomysł
Barbara/zuza22_85 18.09.2013 16:06
bardzo dobre
sylwia_mc 18.09.2013 16:01
Fantastyczne te paróweczki
elficzna 18.09.2013 15:26
ale ładnie wyszły :) bardzo apetycznie!
miki47 18.09.2013 15:20
ależ pyszne smaki
lara 18.09.2013 15:19
prosta i szybka przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak