Francuskie faworki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    37 dag
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozwijamy. Przecinamy wszerz na pół, a następnie każdą połówkę na paski o grubości 2-2,5 cm.

Środek każdego paska nacinamy na mniej więcej 2/3 długości i przeplatamy koniec paska przez powstałe nacięcie.

Paseczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości mniej więcej 1-1,5 cm od siebie.

Pieczemy około 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i oprószamy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinah 25.05.2014 07:31
z chęcią bym zjadła :)
norweska20 25.05.2014 00:07
bardzo apetycznie wyglądają
marcia7 24.05.2014 22:44
ciekawa odmiana
alaaa 24.05.2014 22:37
lubię i nie tylko w tłusty czwartek
Janina 24.05.2014 22:26
Pyszne faworki;)
RenataZ-et 24.05.2014 22:09
same pyszności :)
Megg 24.05.2014 21:57
przepyszne faworki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat