Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie faworki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 37 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie faworki

Ciasto francuskie rozwijamy. Przecinamy wszerz na pół, a następnie każdą połówkę na paski o grubości 2-2,5 cm.

Środek każdego paska nacinamy na mniej więcej 2/3 długości i przeplatamy koniec paska przez powstałe nacięcie.

Paseczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości mniej więcej 1-1,5 cm od siebie.

Pieczemy około 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia i oprószamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 25.05.2014 07:31
z chęcią bym zjadła :)
norweska20 25.05.2014 00:07
bardzo apetycznie wyglądają
marcia7 24.05.2014 22:44
ciekawa odmiana
alaaa 24.05.2014 22:37
lubię i nie tylko w tłusty czwartek
Janina 24.05.2014 22:26
Pyszne faworki;)
RenataZ-et 24.05.2014 22:09
same pyszności :)
Megg 24.05.2014 21:57
przepyszne faworki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak