Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie ciasteczka z morelami z puszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 45 dkg
konfitura morelowa 8 łyżek
morele z puszki 8 połówek
posiekane migdały 2 łyżki
mleko 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie ciasteczka z morelami z puszki

odmrożone i rozwałkowane ciasto francuskie dzielę na 16 rombów, a na połowie z nich kładę po łyżce konfitury i połówce moreli z odrobiną posiekanych migdałów. Każdy romb sklejam drugim kawałkiem ciasta. Wierzchy smaruję mlekiem, posypuję odrobiną cukru. Kładę ciastka na natłuszczoną blachę i wstawiam na krótko, bo na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Gotowe posypuję cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 13.08.2012 14:10
pycha
sznycel 11.08.2012 19:27
można zastąpi morele słodszymi brzoskwiniami z puszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak