francuskie ciasteczka z morelami z puszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    45 dkg
  • konfitura morelowa

    8 łyżek
  • morele z puszki

    8 połówek
  • posiekane migdały

    2 łyżki
  • mleko

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

odmrożone i rozwałkowane ciasto francuskie dzielę na 16 rombów, a na połowie z nich kładę po łyżce konfitury i połówce moreli z odrobiną posiekanych migdałów. Każdy romb sklejam drugim kawałkiem ciasta. Wierzchy smaruję mlekiem, posypuję odrobiną cukru. Kładę ciastka na natłuszczoną blachę i wstawiam na krótko, bo na około 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Gotowe posypuję cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:10
pycha
sznycel 11.08.2012 19:27
można zastąpi morele słodszymi brzoskwiniami z puszki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat