Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasteczka z kremem czekoladowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 200 gram
krem czekoladowy kilka łyżek
białko do smarowania 1 sztuka
wiórki kokosowe kilka łyżeczek
kolorowa posypka kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasteczka z kremem czekoladowym

Ciasto francuskie rozwałkować. Wyciąć 12 okręgów przy użyciu szklanki. W 6 z nich wyciąć dodatkowo okrąg o mniejszej średnicy, np. przy użyciu kieliszka.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Na papierze do pieczenia układać 6 ciastek, na nich okręgi. Wycięte małe fragmenty układać oddzielnie, z nich postawały mniejsze ciastka. Piec około 20 minut do uzyskania złotego koloru. Po ostudzeniu dodać krem czekoladowy, posypać wiórkami kokosowymi i kolorowymi posypkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 31.01.2017 09:15
pyszności jak dla mnie
jagoda5913 29.01.2017 20:01
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak