Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ciasteczka z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier puder do smaku
gruszki w zalewie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ciasteczka z gruszkami

Ciasto francuskie pokroić na kwadraty dowolnej wielkości. Ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdy kwadrat posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać cukrem waniliowym, a środek posypać cynamonem. Gruszki osączyć z zalewy i ułożyć w miejscu posypanym cynamonem. Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak