Przepis i sposób przygotowania na: Francuski torcik z kokosowym kremem i konfiturą owocową
W garnku zagotować mleczko kokosowe, połowę mleka oraz cukier. Pozostałym mlekiem rozprowadzić proszek budyniowy, a następnie dodać go do gotujących składników. Doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając porcjami dodawać ostudzony budyń kokosowy. Na samym końcu przygotowany krem połączyć z ubitą na sztywno śmietaną. Wstawić do lodówki na 15 minut.
Połowę kremu kokosowego ułożyć na jednym z upieczonych krążków ciasta francuskiego. Przykryć drugim krążkiem, równomiernie rozsmarować na nim konfiturę owocową (ja użyłam domowej konfitury wiśniowo - porzeczkowej, przykryć kolejnym krążkiem, rozsmarować pozostałą część kremu kokosowego i przykryć ostatnim krążkiem ciasta francuskiego.
Wstawić deser do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować owocami czerwonej porzeczki.