Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski likier malinowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1/2 kg
cukier 1 kg
wódka 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski likier malinowy

Maliny rozetrzeć z cukrem na miazgę, odstawić na dwa dni. Następnie zalać wódką, dobrze wymieszać, przefiltrować i rozlać do butelek. Zakorkować i przechowywać ok. 3 miesięcy w chłodnym miejscu, aby likier się wyklarował i przegryzł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 26.10.2015 00:00
smakowity likier
adelajda 18.07.2013 15:13
super likierek
caralajna 28.04.2013 07:09
uwielbiam likiery, zwłaszcza malinowe i wiśniowe
Goya 24.09.2012 19:29
może być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak