Francuski krem maślany

Francuski krem maślany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • żółtka

    4 szt
  • cukier

    150 gr
  • likier pomarańczowy

    150 ml
  • masło

    350 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kąpieli wodnej ubijać jajka,żółtka,cukry,i likier pomarańczowy tak długo aż powstanie gęsty krem.Zdjąć miskę i od czasu do czasu mieszać do wystudzenia.Masło utrzeć do białości,dodawać małymi porcjami krem ucierając.Krem nadaje się do przekładania ciast i tortów.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

24.12.2013 18:08
pyszny krem

SyMiki

17.09.2011 16:43
muszę wypróbować

Natalia/tubisiek

08.09.2011 13:05
super!

artur7

31.08.2011 08:45
pyszny

artur7

31.08.2011 08:45
pyszny

agnieszka214

21.08.2011 06:46
wspaniałe

Agnieszka_B

15.08.2011 13:10
Koniecznie muszę wypróbować:)

misia53

30.07.2011 01:48
extra ! tylko trzeba sie namachać....

Katarzyna/kate1980

23.07.2011 21:55
ciekawe

matii6

17.07.2011 21:33
ekstra przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat