Przepis i sposób przygotowania na: Francuski koszyczek pełen niespodzianek
2. Z ciasta francuskiego wyciąć koło (o średnicy tak dużej jak średnica mięsnej "kulki"), a z reszty paseczki (ok. 10 - 4 długie, 6 krótszych). Dwa długie paski poskręcać i uformować tak, aby powstała litera U (uchwyt koszyka). Z wyciętego kółka i krótszych paseczków zrobić "słoneczko z promieniami". Na "słoneczku" położyć mięsną "kulkę". Paseczki przeplatać z pozostałymi dwoma dłuższymi paskami. Podstawę koszyka włożyć do piekarnika (180 - 200 stopni) na godzinę, uchwyt na kilkanaście minut.
3. Zrobić szpinak: mrożony szpinak przesmażyć na maśle, dodać 2 ząbki czosnku, przyprawić, na koniec dodać jajko, wymieszać.
4. Pieczarki obrać, przesmażyć na maśle, przyprawić.
5. Kiedy podstawa koszyka będzie już upieczona, "zamontować" uchwyt (mój niestety się złamał. Do koszyczka włożyć pieczarki i szpinak.