Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska zupa szpinakowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1/2 kg
kostka rosołowa 2 szt
mleko 3/4 litra
tłuszcz 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska zupa szpinakowa

Wykonanie:
Szpinak (może być mrożony) udusić w 1 łyżce tłuszczu i zalać gorącym bulionem z kostek w ¾ litra wody. Gotować do miękkości( świeży szpinak posiekać) i zaciągnąć zasmażką sporządzoną z tłuszczu i mąki. Rozprowadzić mlekiem, doprawić do smaku, zagotować i w razie potrzeby zaciągnąć śmietanką. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.12.2014 16:44
ciekawie wygląda
Habibi 17.12.2014 12:48
dawno nie jadłam zupki szpinakowej, a robię ją w przeróżnych wersjach :) może w weekend zrobię :)
pestka 17.12.2014 11:59
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak