Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska zapiekanka z salami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
pieczarki 200 g
cebula 1 sztuka
salami 50 g
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
starta mozzarella 2 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: francuska zapiekanka z salami

Pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać pieczarki, przyprawić. Ciasto francuskie rozłożyć na blaszce z piekarnika , zawinąć boki do środka. Rozłożyć pieczarki, salami i pomidorki. Pospać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec aż ciasto się zarumieni, czyli około 20-25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak