Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta ze szczawiem
Szczaw odcisnąć z nadmiaru wody i na łyżce oliwy podsmażyć na patelni.
2.
Z ciasta francuskiego wykroić koło 2 cm większe od tortownicy. Tortownicę umieścić na cieście i piec w 200 st przez 10 min, kiedy brzegi ciasta urosną , zmniejszamy temp. w piekarniku do 180 st, zdejmujemy tortownicę z ciasta i dopiekamy jeszcze przez 5 min.
3.
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Kiedy pierś będzie podsmażona dodać posiekany czosnek, pomidory i cebulkę. Chwilę jeszcze smażyć.
4.
Mięso i szpinak wymieszać, dodać kukurydzę i połowę sera, doprawić przyprawami. Rozkłócić jaja i wymieszać je z farszem. Farsz wyłożyć na przygotowany wcześniej spód i zapiekać w 180 st. przez 15 min. Smacznego!