FRANCUSKA TARTA Z OWOCAMI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 op
  • ciasto francuskie

    1 op
  • owoców sezonowych

    0,5 kg
  • krem do karpatki

    1 op
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuścić w połowie wody , odstawic do stężenia. Ciasto francuskie mrożone wyjmij z opakowania, wylepic blaszke i boki formy. Wstawic do piekarnika nagrzanego 200 stopni, piec na złoty kolor około 15 minut.
Przygotowac krem wg przepisu. Owoce oczyscic i umyc i osuszyc.
Ciasto ostudzic, rozsmarowac krem, ułozyc owoce, zalac galaretka i wstawic do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 23.05.2012 22:13
Już czuję smak tej tarty z truskawkami.
eli82 08.07.2011 20:17
wow! zapowiada się super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat