Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta z miesem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
mięso mielone 500 gram
keczup pikantny 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 200 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta z miesem mielonym

cebule obieramy , kroimy w kostke i podsmażamy . Do cebuli dodajemy mięso i chwile dusimy doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ciasto wkładamy do naczynia na tartę i dokąłdnie wylepiamy. Spód smarujemy keczupem. Na to ukaldamy podsmażone mięso. Posypujemy startym serem i pieczemy 30 minut w 190 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.02.2013 13:58
fajny pomysł!!!!!!!!!!!!!!!!
Bogumiła
Bogumiła 05.02.2013 13:47
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak