Francuska tarta na szampanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    45 dag
  • truskakwi

    30 dag
  • cytryna

  • cukier

    3 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • cukier puder

    2 łyzki
  • szmpan

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę na tarte smarujemy masłem obsypujemy tarą bułkę. Rabarbar obieramy kroimy w kawałki ok 2 cm i układamy ciasno na blasze. Posypujemy cukrem kryształem i wstawiamy do piekarnika na 15min. Po tym czasie układamy na rabarbarze całe truskawki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem dolewamy szampana i miksujemy na pianę. Pianę wlewamy na truskawki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Olga_SK 30.05.2013 08:24
idealne połączenie na romantyczny wieczór z ukochanym :D
treonina 29.05.2013 23:18
bez mąki? :-) fajna
migotka28 29.05.2013 22:09
nazwa brzmi bardzo wykwintnie
Ola1984 29.05.2013 20:50
Super ciekawy przepis.
Renataj 29.05.2013 20:25
Bardzo interesujący przepis.
Gracer 29.05.2013 19:41
fajny przepis
iwi 29.05.2013 19:33
Świetna tarta.
Renata9 29.05.2013 19:21
pomysłowa tarta
Konczi 29.05.2013 19:19
rewelacyjnie wygląda !
iwa643 29.05.2013 19:19
Pyszna bez mąki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat