Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska tarta na szampanie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 45 dag
truskakwi 30 dag
cytryna
cukier 3 łyżki
jajko 4 szt
cukier puder 2 łyzki
szmpan 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska tarta na szampanie

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę na tarte smarujemy masłem obsypujemy tarą bułkę. Rabarbar obieramy kroimy w kawałki ok 2 cm i układamy ciasno na blasze. Posypujemy cukrem kryształem i wstawiamy do piekarnika na 15min. Po tym czasie układamy na rabarbarze całe truskawki. Jajka ubijamy z cukrem pudrem dolewamy szampana i miksujemy na pianę. Pianę wlewamy na truskawki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 30.05.2013 08:24
idealne połączenie na romantyczny wieczór z ukochanym :D
treonina 29.05.2013 23:18
bez mąki? :-) fajna
migotka28 29.05.2013 22:09
nazwa brzmi bardzo wykwintnie
Ola1984 29.05.2013 20:50
Super ciekawy przepis.
Renataj 29.05.2013 20:25
Bardzo interesujący przepis.
Gracer 29.05.2013 19:41
fajny przepis
iwi 29.05.2013 19:33
Świetna tarta.
Renata9 29.05.2013 19:21
pomysłowa tarta
Konczi 29.05.2013 19:19
rewelacyjnie wygląda !
iwa643 29.05.2013 19:19
Pyszna bez mąki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak