francuska pzrekąska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • parówki

    3-4 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • cebula biała

    1-2 szt
  • ser gouda

    3 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki i cebule obieramy i kroimy w plasterki, następnie podsmażamy dodając parówke pokrojoną w kółeczka i dusimy do miękkości.
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy na środek każdego kwadratu zimne pieczarki z cebulą oraz parówką przyprawioną solą i pieprzem. Posypujemy lekko serem i łapiąc za końce kwadratów sklejamy końcówki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni aż ciasto się zarumieni. Można na chwile włączyć nawiew zmniejszając odrobine temperature, wtedy ciasto fajnie sie rozwarstwi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anusq18 14.02.2014 18:30
znakomite :):)
gibli 11.02.2014 20:53
smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat