Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska z łososiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 270 gram
ser tzatziki 300 gram
wędzony łosoś 150 gram
koperek 1 pęczek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska z łososiem

Niedużą szklanką wycinamy krążki z ciasta francuskiego, które smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy, a następnie przecinamy na pół, gdyż po upieczeniu otrzymamy dosyć wysokie poduszeczki. Na każdą połówkę ciasta nakładamy po łyżeczce tzatzików. Na środku kładziemy porcję pokrojonego w drobną kostkę wędzonego łososia. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Inal 08.10.2012 15:58
Cóż za smakowite jedzonko.. a bynajmniej tak wygląda.;) Muszę koniecznie zrobić coś podobnego.
Anna169Hosz 08.10.2012 08:57
Ślicznie wyglądają takie przekąski.
IZABELA29 08.10.2012 08:40
uwielbiam takie szybkie przekąski
Ola1984 08.10.2012 08:03
świetna na imprezy :)
angelika14 08.10.2012 06:59
pięknie podane, aż chce się je zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak