Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska z bakłażanem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan
ciasto francuskie
ryż 50 g
boczek surowy 100 g
cebula
jajko
koperek 3 łyżki
tłuszcz do formy
żółtko surowe
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska z bakłażanem

Boczek kroimy w kostkę ,podsmażamy na suchej patelni. Gdy tłuszcz się wytopi dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy do zeszklenia. Do całości dodajemy ugotowany ryż ,jako ,posiekany koperek i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ścianki foremek do zapiekania smarujemy tłuszczem i wykładamy ciastem francuskim. Na dno dajemy plaster oprószonego solą bakłażana. Na to dajemy farsz ryżowy i przykrywamy ciastem francuskim. Wierzch każdej przekąski smarujemy żółtkiem. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 25.09.2014 08:52
apetycznie wygląda
ice cubes 25.09.2014 00:18
zapowiada się smacznie
fotoviderek 24.09.2014 22:44
Chętnie bym spróbował :)
RenataZ-et 24.09.2014 21:42
wyśmienita przekąska :)
Krzysztof15 24.09.2014 21:27
wyglada smakowicie
Iwusia 24.09.2014 18:31
smacznie wygląda
ggosienka68 24.09.2014 18:22
Super przekąska :) do wypróbowania w najbliższym czasie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak