Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuska przekąska do piwa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuki
szynka 15 plasterków
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuska przekąska do piwa

Kroki postępowania

1
ciasto francuskie kroimy wzdłuż w paski, bądź na całej długosci rozkładany plastry szynki.
Krok 1 - Francuska przekąska do piwa foto
2
zwijamy w rulon i kroimy następnie w małe kawałki około 1cm.
Krok 2 - Francuska przekąska do piwa foto
3
smarujemy z wierzchu rozmieszanym jajkiem. Pieczemy w temp 180 stopni przez 15-20 minut na wyłożonym papierze pieczeniowym.
Krok 3 - Francuska przekąska do piwa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.11.2012 20:17
bardzo fajna można z różnymi dodatkami robić
TEtalicha 18.11.2012 13:46
Na pewno dopieczone są, moga tak wyglądać gdyż miedzy nimi jest szynka. Ja je mam trochę rozmrożone. Ale to akurat w tym wypadku jest bez różnicy gdyż kiedyś i całkiem rozmrożone uzywałam i było wporządku.
SmacznaPyza 18.11.2012 13:40
ciasto zamrożone czy świeże? jeśli mrożone to czy rozmrażamy je całkiem czy tylko trochę? środki ciastek wyglądają na niedopieczone, ale może to kwestia zdjęcia...
Beata61 17.11.2012 19:14
fajne ślimaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak