Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 300 g
ogórki konserwowe 5 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
por 1 kawałek
sól
pieprz
majeranek
ziele angielskie 2 ziarenka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak z kurczaka

Kroki postępowania

1
Udka obieramy ze skóry, aby zupa była mniej tłusta. Udka gotujemy z marcherwką, porem i pietruszką pokrojonymi w plasterki. Dodajemy ziele angielskie, kostkę rosołową i gotujemy z tego rosół, tak długo, aż mięso będzie miękkie. (niecałą godzinę na małym ogniu). Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na łyżce oliwy, aż woda odparuje.
Krok 1 - Forszmak z kurczaka foto
2
Paprykę i ogórki kroimy w paseczki i podsmażamy na osobnej patelni. Gdy rosół się ugotuje, mięso wyciągamy, obieramy z kości, drobno kroimy i wrzucamy do rosołu. Dodajemy do tego paprykę z ogórkami i pieczarki.
Krok 2 - Forszmak z kurczaka foto
3
Całość mieszamy i gotujemy ok 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, całość mieszamy i gotujemy jeszcze 2-3 minuty.
Krok 3 - Forszmak z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 26.10.2012 09:10
Polecam, w sam raz na chłodne dni
Kate131 26.10.2012 08:21
od razu mi się chce takiej zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak