Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
parówki 1 kg
ogórek kiszony 6-8
cebula 2-4
papryka konserwowa
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
kostka rosołowa 1
majeranek
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na odrobinie oleju. Dodaj mięso mielone,liść laurowy i ziele angielskie. Podsmaż.
Do mięsa dodaj pokrojone parówki. Smaż jeszcze przez chwilę. Do patelni dodaj również pokrojone w kostkę ogórki i paprykę. Smaż przez chwilę.
Całość podlej wodą,tak aby wszystko zakryło. Doprowadź do wrzenia,dodaj kostkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 19.12.2015 19:58
Pyszne danie:)
Damiano
Damiano 19.12.2015 08:18
fajne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak