Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina
cebula biała
ogórek kiszony
mięso wieprzowe
koncentrat pomidorowy
pieprz
sól
pomidory krojone z puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak

Pokroić w paski cebulę, wędlinę, mięso, ogórki. Na początek poddusić ogórki podlewając wodą aż będą miękkie. Potem dopiero dodać podsmażoną cebulę, wędlinę, mięso i razem dusić. Dodać przyprawy i pomidory. Podlać wodą. Dodać koncentratu pomidorowego. Cały czas dusić aż wszystko przesiąknie smakiem. Aby zagęścić sos nalać zimnej wody do szklanki, dodawać mąki jednocześnie mieszając aby powstał klarowny roztwór. Dolać do wywaru, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 28.03.2015 12:00
Masz rację nie przyuważyłam. Jako że 24 godziny minęły od utworzenia przepisu i nie mogę go edytować pragnę wzbogacić go o informacje w odpowiedzi: wędlina 200 gram, cebula 1 średnia szt, mięso wieprzowe 300 gram, ogórki 5 szt średnich, pomidory z puszki - 1 puszka, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku, do zagęszczenia ewentualnie woda z mąką:) dziękuję za komentarze również te z krytyką:)
Ankha 27.03.2015 19:32
Radziłabym poprawić przepis, nie masz podanych ilości przy składnikach ;)
[email protected] 27.03.2015 13:30
http://www.lubelskie.pl/?pid=1890 TUTAJ INFORMACJA :)
[email protected] 27.03.2015 13:27
JESTEM Z WOJ. LUBELSKIEGO:)
Aleksandra/Olcia 27.03.2015 11:53
a z jakiego rejonu Polski pochodzi ta potrawa?też jej nie znam
joanna43 27.03.2015 10:23
Uwielbiam forszmak, nie wszyscy go znają a szkoda. Ciekawa jestem z jakiego rejon Polski jesteś?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak