Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
kiełbasa 1 laska
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól szczypta
pieprz szczypta
bulion 1/2 litra
mąka 1 łyżka
oliwa 1/2 łyżeczki
ogórek 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak

Mięso kroimy w kostkę i dusimy na patelni przeznaczonej do smażenia bez tłuszczu. Kiełbasę i cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Wszystko dodajemy do większego garnka, posypujemy mąką - przemieszać. Na otłuszczoną patelnię wlać bulion aby zebrać resztki tłuszczu po czym zalać składniki w garnku. Całość dusić do miękkości mięsa po czym dodajemy ogórki pokrojone w kostkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 24.04.2012 23:23
uwielbiam tooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak