Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Foremki czekoladowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

potrzebne akcesoria kuchenne papierowe papilotki na muffiny
woda zimna
czekolada mleczna 200 gr
potrzebne akcesoria kuchenne łyżka do mieszania

Przepis i sposób przygotowania na: Foremki czekoladowe

1.
czekoladę rozpuszczam nad parą to znaczy w gorącej kąpieli wodnej, ,po lekkim ostudzeniu pędzelek wkładam do rozpuszczonej czekolady i smaruje w koło papierowe foremki .
2.
Wkładamy foremki do lodówki aż przestygną i czekolada stanie sie twarda czynność powtarzamy.
3.
Foremki wkładamy na całą noc do lodówki .zdejmujemy delikatnie z czekolady papierowe papilotki i tak przygotowane foremki możemy napełniać śmietaną czy kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 01.02.2017 21:12
Pięknie Ci wyszły!
Bożena Matuszczyk 01.02.2017 18:17
Dziękuję ;)
gusia1000 01.02.2017 11:10
Ciekawie, pomysłowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak