Focaccia z koktajlowymi pomidorkami

Focaccia z koktajlowymi pomidorkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • cukier trzcinowy

    1 łyżeczka
  • woda letnia

    1/2 szklanka
  • drożdże suche

    3 gram
  • rozmaryn

    1 sztuka
  • sól gruboziarnista

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    20 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie:

1. Wsyp mąkę do miski, dodaj wodę, drożdże, oliwę i odrobinę soli.Wyrabiaj ciasto klika minut.

2. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce. Niech urośnie ok 30-60 godziny.

3. Nastaw piekarnik na 220 stopni.

4. Rozwałkuj wyrośniętą masę na prostokątne ciasto o wysokości ok 1,5 cm. Wciśnij lekko pomidorki. Posyp gruboziarnistą solą. Piecz 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

10.01.2014 18:32
super przepis ..tylko po co ten cukier..w składnikach jest podany a w krokach do zrobienia jego nie ma

Izabela77

04.09.2013 20:18
super przepis

pati100015

04.09.2013 20:11
świetny przepis, bardzo lubię foccacio,zazwyczaj z solą, rozmarynem i oregano.

dziewczyna_z_kodeksem

04.09.2013 18:48
chętnie bym spróbowała

malaczarna23

04.09.2013 18:48
bardzo smaczne :)

elficzna

04.09.2013 18:29
super! lubię właśnie takie jedzonko :)

mufinka79

04.09.2013 17:58
Piękna focaccia :)

Kolorowa

04.09.2013 17:54
Bardzo ładne zdjęcie

Megg

04.09.2013 17:45
prezentuje się wysmienicie

cukiereczek

04.09.2013 17:21
wspaniale wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat