Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Focaccia z dodatkiem mąki razowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
mąka razowa 25 dkg
drożdże świeże 4 dkg
szynka wędzona 20 dkg
ser cheddar 15 dkg
oliwki zielone Smak 10 sztuk
natka pietruszki 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
woda 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Focaccia z dodatkiem mąki razowej

Drożdże rozmieszać w niewielkiej ilości letniej wody, odstawić do wyrośnięcia.
Do miski wlać wodę, dodać sól, czosnek, drożdże, wymieszać.
Dodać mąkę, wyrobić ciasto, odstawić pod przykryciem na 60 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie, rozwałkować ciasto na oprószonej mąką stolnicy.
Umieścić ciasto na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć boki w rulonik, odstawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Posmarować ciasto sosem beszamelowy, posypać pokrojoną wędzonkę, serem pokrojonym w drobną kostkę i poukładać połówki oliwek.
Wszystko posypać natką pietruszki, piec w nagrzanym piekarniku 190 stopni 20 - 25 minut.
Podawać na ciepło .
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.11.2014 17:31
smaczna propozycja na kolacje
Bernadeta1 14.10.2014 14:01
takie jedzonko to pyszna kolacja
Seba 07.10.2014 16:16
wygląda bombowo
Mama niejadka 04.10.2014 08:42
Ciekawe połączenie z mąką żytnią :)
Konczi 03.10.2014 18:45
ależ pysznie u Ciebie !
Katarzyna59 03.10.2014 18:43
pyszota!!!!
cukiereczek 03.10.2014 17:32
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak