FLAN Z PORÓW

FLAN Z PORÓW

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (białe części)

    20 dag
  • oliwa

    2 łyżeczki
  • jaja

    3
  • mleko

    1 i 2/3 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przekroić pory wzdłuż i dokładnie umyć. Następnie pokroić je w drobne paski. Przełożyć do rondla i dusić na oliwie ok. 10-15 min. Rozłożyć masę porową do małych foremek. Jaja ubić z mlekiem i przyprawami, a następnie zalać pory. Piec flan 20 min w kąpieli wodnej w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.

SPRÓBUJ; Ja również zamiast porów dodaje różyczki brokułu. też pyszne

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat