Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan brokułowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 średniej wielkości
cebula
śmietana kremówka 1/2 szklanki
jajko 3
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flan brokułowy

Brokuł umyłem , odciąłem nóżkę i obrałem ze skórki. Resztę brokuła podzieliłem na mniejsze różyczki. Cebulę po obraniu pokroiłem na cząstki . W rondelku po zagotowaniu posolonej wody wrzuciłem pokrojoną nóżkę brokuła i cebulę.Gotowałem do miękkości nóżki , potem wrzuciłem na ok. 2 minuty brokułowe różyczki . Odcedziłem , odłożyłem 6 różyczek . Nóżkę i pozostałe różyczki brokuła oraz cebulę zmiksowałem ze śmietanką i jajkami. Przyprawiłem solą i pieprzem.
Masę wlałem do żaroodpornych foremek , do każdej włożyłem różyczkę brokuła.
Piekłem 20 minut w kąpieli wodnej w temperaturze 170 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 23.11.2014 17:32
Smaczny ,robię podobny z tymi pięknymi krzaczkami brokuła.
wwwiolka 23.11.2014 14:34
Pięknie się prezentuje.
asiczekz 23.11.2014 13:43
ale tu ładnie :)
erym 23.11.2014 13:22
taki troszke brokulowy pasztet, rewelacja!
Futka 23.11.2014 11:56
Boskie! Wpraszam się na takie, zielone cudo! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak