Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z żołądków drobiowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 1 kg
pieczarki 70 dkg
skrzydełka kurczaka 2 szkl
marchew 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
bulion drobiowy 2 szt
natka pietruszki
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z żołądków drobiowych

Kroki postępowania

1
Skrzydełka z kurczaka opłukać . Warzywa umyć oczyścić. Do garnka wlać wodę , dodać korpus, warzywa, ugotować bulion. Po ugotowaniu wyjąć skrzydełka i warzywa.Oddzielnie ugotować oczyszczone żołądki.Ugotowane żołądki pokroić w paski
Krok 1 - Flaki z żołądków drobiowych foto
2
Pieczarki oczyścić , opłukać , pokroić w plastry również ugotować oddzielnie.
Krok 2 - Flaki z żołądków drobiowych foto
3
. Marchew pokroić w kostkę.
.
Krok 3 - Flaki z żołądków drobiowych foto
4
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu Do bulionu dodać pokrojone żołądki, pokrojone i odgotowane pieczarki, zaszkloną cebulę i marchewkę pokrojoną w kostkę, natkę pietruszki, majeranek, sól.pieprz oraz listek laurowy. Zagotować.
Krok 4 - Flaki z żołądków drobiowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2016 19:16
robię podobne , bardzo smaczne
w mojej kuchni 13.04.2016 16:23
przepyszne smaki w daniu
Ela427 13.04.2016 14:47
robię takie pyszne
adelajda 13.04.2016 10:23
Takie flaczki lubię :)
berys18 13.04.2016 09:18
wyglądają bardzo smacznie
pestka 13.04.2016 08:13
lubię takie flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak