Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z boczniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 1 opakowanie
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
majeranek 2 łyżeczki
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z boczniaków

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 2 litry wody, gdy woda się zagotuje wkładamy warzywa. Gotujemy bulion na małym ogniu około godziny. Wyjmujemy warzywa, drobno kroimy i z powrotem wrzucamy do garnka.
Krok 1 - Flaki z boczniaków foto
2
Grzyby kroimy w paseczki i wrzucamy do garnka, dodajemy przyprawę do flaków. Gdy będą miękkie dodajemy majeranek, ewentualnie doprawiamy.
Krok 2 - Flaki z boczniaków foto
3
Flaki z boczniaków są świetną alternatywą dla tych którzy nie mogą jeść mięsa.
Krok 3 - Flaki z boczniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 23.05.2013 17:28
ja robie z pieczarkami z boczniakami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak