Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki z boczniaka.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniak 250 gram
filet z kurczaka 1/2 sztuki
biała część pora
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
seler korzeń
sól do smaku
majeranek
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 ły żka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki z boczniaka.

Myjemy i kroimy w paseczki boczniaki przesmażamy z pociętą w cieniutkie paseczki porą i cebulką oraz pokrojoną w paseczki piersią.Do garnka wkładamy pocięte w słupki marchew,seler i pietruszkę,zalewamy wodą i wstawiamy na ogień jak się chwilkę pogotuje dodajemy składniki które podpiekaliśmy ,dalej gotujemy , na koniec doprawiamy dodajemy przyprawę do flaków oraz poszatkowaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.12.2014 16:50
takie bym zjadła
GOSIA18 15.01.2014 09:02
Pyszne flaczki
kasienka23 14.01.2014 18:48
smaczna zupka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak