Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki wołowe i drobiowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki parzone 1 kg
udka z kurczaka 2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 5 łyżek
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1,2 szt
kolendra 4 ziarna
cebula 2 szt
ziele angielskie 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
pieprz 3 szczypty
koncentrat pomidorowy 1 mały
majeranek 1 paczka
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: flaki wołowe i drobiowe

flaki obgotowujemy w osobnym garnku, z udka gotujemy rosół wyciągamy udka wrzucamy ugotowane flaczki i wrzucamy powoli warzywa pokrojone w kostke, przyprawiamy do smaku lekko zabielamy mąką i podajemy z kawałkiem chleba

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak