flaki wołowe i drobiowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki parzone

    1 kg
  • udka z kurczaka

    2 szt
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    5 łyżek
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1,2 szt
  • kolendra

    4 ziarna
  • cebula

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • pieprz

    3 szczypty
  • koncentrat pomidorowy

    1 mały
  • majeranek

    1 paczka
  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

    1 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

flaki obgotowujemy w osobnym garnku, z udka gotujemy rosół wyciągamy udka wrzucamy ugotowane flaczki i wrzucamy powoli warzywa pokrojone w kostke, przyprawiamy do smaku lekko zabielamy mąką i podajemy z kawałkiem chleba

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat