Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki wołowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flaki wołowe 0,5 ;g
marchewka 2
seler 1
majeranek
kostka warzywna

Przepis i sposób przygotowania na: flaki wołowe

Flaki zalewamy wodą i gotujemy ok 15 min. Nastepnie flaki odcedzamy i zmieniamy im wode. Dodajemy startego selera i marchew na tarce o grubych oczkach,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawę do flaków,kostkę warzywną. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu ok godziny, pod koniec gotowania doprawić majerankiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 26.01.2011 11:51
pycha -uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak