Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLAKI NA ROSOLE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 2 litry
wołowina z rosołu 300 gram
flaki 500 gram
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
marchewka ugotowana 3 sztuki
ziemniaki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: FLAKI NA ROSOLE

Wołowinę z rosołu kroję na wąskie paski, a marchewkę w drobną kostkę. Flaki gotuję, a następnie zlewam wodę i umieszczam je w rosole. Kiedy flaki będą miękkie, dodaję pokrojone mięso, marchewkę, oraz przyprawy: gałkę muszkatołową, majeranek i pieprz i całość zagotowuję. Flaki podaję w miseczce, do której dodaję ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak