flaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    1,5 kg
  • kostki rosołowe

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostki rosołowe wrzucamy do wrzącej wody, dodajemy flaki, zagotowujemy i doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy do czasu gdy flaki będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 22.09.2011 09:13
super
Ewa95 13.09.2011 12:31
mniamm
kaja1991 19.08.2011 21:43
super
Katarzyna99 04.05.2011 00:26
jakoś ciężko mi się przekonać do flaczków...
iwona332 22.09.2010 23:33
super
nero 05.05.2010 20:50
A tak w kwestii formalnej ta ilośc flaków wystarczy na sto osób !!!
nero 05.05.2010 20:47
Te flaki mogą byc niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat