Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Flaki

5.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wieprzowe
(żołądki parzone) 2)
marchewki
2
seler
1 mały
por
1
pietruszka
1
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
Sklep Prymat
śmietanka 12-procentowa
1/2 szklanki
mąka
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki

Parzone żołądki kroimy w paski. Gotujemy do miękkości. W połowie gotowania dodajemy pokrojony por i starte na tarce o dużych oczkach warzywa tj. marchew, seler oraz pietruszka. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy.

Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Dodajmy majeranek oraz szczyptę ostrej papryki i zagotowujemy. Porcję zupy wylewamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 01.07.2015 07:52
z żołądkami nie jadłam flaków, muszę wypróbować bo oba składniki lubię
Krzysztof15 01.07.2015 06:06
bardzo lubie
Adamorek 30.06.2015 21:49
dobra wersja na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak