Przepis i sposób przygotowania na: Flaki
Na koniec wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Dodajmy majeranek oraz szczyptę ostrej papryki i zagotowujemy. Porcję zupy wylewamy na talerz.
flaki wieprzowe | (żołądki parzone) 2) |
marchewki | 2 |
seler | 1 mały |
por | 1 |
pietruszka | 1 |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
sól | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | do smaku |
majeranek | |
śmietanka 12-procentowa | 1/2 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: