Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z piekarnika

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2-3 małe
olej roślinny
sos sojowy jasny
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Sok z cytryny można zastąpić sokiem limonki.

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z piekarnika

Kroki postępowania

1
Flądry umyć i zanurzyć w zimnej wodzie z 3-4 łyżkami octu.
Pozostawić na godzinę w lodówce. Ocet usunie nadmiar rybiego zapachu.
Krok 1 - Flądra z piekarnika foto
2
Każdą flądrę opłukać i osuszyć na papierowych ręcznikach - ryby osobno ułożyć na średnich arkuszach naoliwionej alu-folii. Skropić cytryną i sosem sojowym, posypać pieprzem.
Szczelnie owinąć i ułożyć na blasze do pieczenia.
Krok 2 - Flądra z piekarnika foto
3
Piec ok. 20-25 min w temp. 200*C.
Podawać od razu po upieczeniu.
Krok 3 - Flądra z piekarnika foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 10.10.2015 13:58
tak przyrządzonej jeszcze nie jadłam a zapowiada się smacznie :-)
gosia561 15.09.2015 18:56
najlepsza ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak