Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z patelni

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 1-2 szt
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 4-5 ząbków
cebula 1 szt
sos worcestershire 2 łyżki
mąka 3-4 łyżki
masło 3 łyzki
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z patelni

Rybę umyć, osuszyc papierowym recznikiem. Następnie natrzeć solą i pieprzem ( w środku i na zewnątrz). Czosnek i cebulę pokroic w plasterki obłożyć nimi rybę i polać sosem worcester. Szczelnie przykryc i odstawic do lodówki na 1-2 godziny. Następnie rozgrzać olej, dodac masło. Flądre oprószyc mąką i smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Podawac z ulubionymi dodatkami ( u mnie tradycyjnie pieczone ziemniaki) :).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 24.08.2015 17:48
Pyszna rybka
Anna169Hosz 24.08.2015 17:26
Pyszny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak