flądra w przyprawie do ryb Prymat...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • olej do smażenia

    - ile potrzeba
  • flądra

    4 sztuki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

świeże flądry średniej wielkości (duże bywają gorzkie) oczyścić z wnętrzności i odciąć ogonek, dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

obsypać mąką i przyprawą do ryb Prymat

na gorącym oleju smażyć flądry na rumiano z obu stron

takie flądry lubimy do pieczywa.......SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 13.11.2013 18:32
świetna rybka:-)
IwonaKa 14.08.2013 00:09
moja ulubiona rybka,ale trudno ja dostać u nas
fotoviderek 20.06.2013 13:50
Świetna rybka :)
Adamorek 20.06.2013 13:15
świetna morka ryba
Beatris 20.06.2013 12:27
Wieki nie jadłam flądry, a to jedna z moich ulubionych rybek. Muszę w najbliższym czasie kupić kilka na obiad.
bogusia19 20.06.2013 12:00
mniam mniam ta rybka
dodi 20.06.2013 11:46
przepyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat