Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra pieczona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Alternatywne przygotowanie tej ryby. Nie tylko smażmy ją. Warto umieścić ją w piekarniku w nieco innej odsłonie.

Składniki:

flądra 2 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra pieczona

Oczyszczoną rybę umyłem i naciąłem pod kątem od strony skóry.
Oliwę z oliwek wymieszałem z sokiem z cytryny, drobno posiekanym 1 ząbkiem czosnku, solą i pieprzem. Zamarynowałem flądrę, odstawiłem na 30 min.
Następnie nasmarowałem przecierem pomidorowym i posypałem natką.
Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Najlepiej sprawdzać jak wygląda. Zapiekałem ok. 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak