Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z żołądków

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 70 dkg
seler
marchew
pietruszka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z żołądków

Kroki postępowania

1
Żołądki dokładnie myjemy i kroimy w wzdłuż. Marchewkę seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Umytą natkę pietruszki siekamy. Pokrojone żołądki dajemy do garnka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących flaczków dajemy starte jarzyny, majeranek, czosnek i pozostałe przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 1 - Flaczki z żołądków foto
2
Do gotujących flaczków dajemy starte jarzyny, majeranek, czosnek i pozostałe przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2 - Flaczki z żołądków foto
3
Smacznego
Krok 3 - Flaczki z żołądków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.03.2014 11:19
bardzo lubię takie flaczki
Pani Domu 16.04.2013 11:19
bardzo ładne, kolorowe
romanrafal
romanrafal 05.04.2013 16:53
pyszne flaczki,bardzo lubię
mirosława4 06.03.2013 15:54
smaczne polecam !
Ewa104 16.02.2013 11:37
UWIELBIAM TAKĄ WERSJĘ.
ben-ka 16.02.2013 09:42
wieki temu robiłam takie flaczki.
Rafał10 15.02.2013 21:38
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak