Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z warzywami
Kroki postępowania
Odcedzić, przepłukać gorącą wodą, wsypać ponownie do garnka, zalać wrzątkiem i gotować około 40 minut.

Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości.




flaki | 1 kg( wołowe oczyszczone) |
wywar mięsny | 2 l |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
mąka pszenna | 2-3 łyżki |
por | 0,5 szt |
smalec | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 2-3 łyżki |
seler korzeniowy | 1/4 szt |
sól do smaku | |
starta gałka muszkatołowa | do smaku |
pieprz | do smaku |
papryka mielona | do smaku |
imbir starty | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: