Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
flaki
1 kg( wołowe oczyszczone) -
wywar mięsny
2 l -
marchewka
1 szt -
pietruszka
1 szt -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
mąka pszenna
2-3 łyżki -
por
0,5 szt -
smalec
1 łyżka -
masło
1 łyżka -
Majeranek suszony Prymat
2-3 łyżki -
seler korzeniowy
1/4 szt -
sól do smaku
-
starta gałka muszkatołowa
do smaku -
pieprz
do smaku -
papryka mielona
do smaku -
imbir starty
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Flaczki z warzywami
Kroki postępowania

Odcedzić, przepłukać gorącą wodą, wsypać ponownie do garnka, zalać wrzątkiem i gotować około 40 minut.

Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości.



Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się