Flaczki z serduszek indyczych

Flaczki z serduszek indyczych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do potraw

  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

  • czosnek

    3-4 ząbki
  • majeranek

  • mąka pszenna

  • ziele angielskie

    5 szt.
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2-3 szt.
  • włoszczyzna mrożona

    400 g
  • serce indycze

    1 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serduszka z indyka umyć i włożyć do garnka - zalać wrzącą wodą, nakryć i gotować do miękkości z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
Odcedzić, a do wywaru dodać mrożoną włoszczyznę i gotować do miękkości.
W międzyczasie pokroić serduszka w paseczki i dodać do zupy.
Doprawić do smaku, po czym zagęścić zawiesiną z mąki i wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 30.01.2013 11:03
~ <b>Adamorek</b> nie wszystko każdemu smakuje, ale nie rozumiem twojego komentarza... Skąd pewność, że wszystkich wkoło interesuje co lubisz, a czego nie? Nie masz ani jednego własnego przepisu, co może sugerować, że konto jest zdublowane tylko do nabijania lewych punktów! Nie lubię jakiejś potrawy, to nie ogłaszam tego wszystkim... W jakim celu taki komentarz - przecież niczego do dyskusji nie wnosi!
Anio?eczek 23.05.2012 19:12
mniam mniam
Ziabela 12.04.2012 15:39
samo słowo flaczki mnie zniechęca;)choc wyglada przepysznie
jerry1 11.04.2012 11:17
pycha
Adamorek 08.04.2012 23:47
nie dla mnie
Habibi 01.04.2012 00:19
<b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat