Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki z serca i ozora wieprzowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serce wieprzowe 1 szt
ozór wieprzowy 1 szt
włoszczyzna 1 porcja
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek
Papryka słodka mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz ziarnisty 1/2 łyżeczki
pieprz mielony
śmietana
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki z serca i ozora wieprzowego

Kroki postępowania

1
serce i ozór zalać zimną wodą zagotować, wylać wodę i ponownie nalać i zagotować
Krok 1 - flaczki z serca i ozora wieprzowego foto
2
do gotującego się mięsa dodajemy listek, ziele i pieprz oraz trochę soli, gotujemy 40 minut na wolnym ogniu, następnie dodajemy włoszczyznę z kilkoma liśćmi kapusty i gotujemy do miękkości mięsa
Krok 2 - flaczki z serca i ozora wieprzowego foto
3
mięso wyciągamy, ozór obieramy ze skóry i razem z sercem kroimy w paski i dodajemy z powrotem do wywaru, całość doprawiamy imbirem, papryką i pieprzem mielonym
Krok 3 - flaczki z serca i ozora wieprzowego foto
4
warzywa z rosołu kroimy w kostkę i dodajemy do potrawy, całość zaciągamy śmietaną.
Krok 4 - flaczki z serca i ozora wieprzowego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.02.2013 06:30
super
traktorek 10.02.2013 12:09
świetny pomysł
Marlenka.S 09.02.2013 20:30
świetne
Zdzisław 09.02.2013 19:41
smaczna odmiana na flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak