Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z lina

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 80 dkg
włoszczyzna 15 dkg
tłuszcz 4 dkg
mąka 2 dkg
śmietana 1/8 litra
gałka muszkatołowa
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz
natka pietruszki łyżka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z lina

warzywa pokroić i ugotować ok.10 min. Rybę odfiletować. Z łba i ości ugotować wywar. Filet pokroić w paski i podsmażyć, Warzywa połączyć z rybą, wlać4 łyżki wywaru i gotować na wolnym ogniu ok. 20 min. Mąkę rozmieszać z pozostałym wywarem i zagęścić flaki. Dodać śmietanę i wszystkie przyprawy. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 28.06.2011 09:40
fajny przepis
Emilia22 26.01.2011 16:34
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak