Flaczki z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 szt
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    so smaku
  • masło

    2 łyżeczki
  • mąka

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka gotujemy z dodatkiem soli aż zmiękną następnie obieramy mięso i kroimy w większe paski. Marchewkę , pietruszkę i selera ścieramy na tarce o dużych oczkach.Mięso i warzywa zalewamy nową wodą dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie następnie doprawiamy solą, pieprzem, papryką i gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod sam koniec dodajemy majeranek. Masło roztapiamy na patelni dodajemy mąkę i powstałą zasmażką zagęszczamy flaczki .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 22.06.2017 17:43
smaczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat