Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z drobiu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt.
żołądki drobiowe 0,3 kg
marchew 2 szt.
seler 0,5 szt
majeranek 1 łyżeczka
gałka muszkatałowa szczypta
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z drobiu

Ugotować rosół z połowy kurczaka i 0,3 kilograma żołądków drobiowych. Ugotowane w rosole mięso, skórę, żołądki kroimy w paski. Warzywa obrać i pokroić w paski. Imbir zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, do zupy dodać tylko wodę imbirową. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia warzywa oprószyć mąką. Wszystkie składniki dodać do rosołu, przyprawić. Gotować, aż warzywa zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 03.06.2011 23:44
coś nowego, drobiowych jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak