Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z boczniaków

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 25 dag
cebula biała 1
marchewka 1
pietruszka 1
seler 1/4
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie 2 ziarna
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z boczniaków

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać. Boczniaki oczyścić i pokroić w paski. Warzywa i boczniaki wrzucić do garnka na kilka łyżek rozgrzanego oleju. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Smażyć 15 minut. Podlać wodą i gotować 20 minut na małym ogniu. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.12.2015 11:27
pysznie wyglądają
Ada-Gaba 12.04.2015 21:19
fajny przepis
Katarzyna59 12.04.2015 20:08
super smaczne
norweska20 12.04.2015 19:48
chętnie bym zjadła
Beatris 12.04.2015 19:46
Wyglądają apetycznie:)
mirosława4 12.04.2015 19:09
smaczne są takie flaczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak