Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

"Flaczki" z boczniaków

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki
250 g
marchew
2 szt
pietruszka
1
por
1/2 szt
seler
kawałek
cebula
1/2 szt
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Flaczki" z boczniaków

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać i umyć. Seler, marchewki i pietruszkę pokroić w słupki, por pokroić na drobno.
Krok 1 - "Flaczki" z boczniaków foto
2
Na patelni roztopić masło i podsmażyć warzywa.
Krok 2 - "Flaczki" z boczniaków foto
3
Podsmażone warzywa przełożyć do garnka i wlać 1,5 wody. Zagotować.
Krok 3 - "Flaczki" z boczniaków foto
4
Boczniaki umyć i pokroić w paski.
Krok 4 - "Flaczki" z boczniaków foto
5
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Dodać boczniaki i smażyć kilka minut, a następnie przełożyć do zupy.
Krok 5 - "Flaczki" z boczniaków foto
6
Dodać listek laurowy, majeranek, sól i pieprz.
Krok 6 - "Flaczki" z boczniaków foto
7
Całość gotować 20 minut.
Krok 7 - "Flaczki" z boczniaków foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.03.2015 18:02
przepyszne,
gosia561 25.03.2015 22:01
z boczniakami to nowość

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak