Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki z boczniaków

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 50 dag
baleron 20 dag
marchewka 20 dag
pietruszka
kawałek selera
mąka 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
majeranek
natka pietruszki
pieprz
sól
bulion 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z boczniaków

Warzywa pokroić w cienkie słupki, zalać 6 szklankami wody, dodać kostki bulionowe, gotować 15 minut. Grzyby pokroić w paseczki, włożyć do wywaru, gotować 20 minut. Z oliwy i mąki przyrządzić zasmażkę, rozprowadzić ja kilkoma łyżkami wystudzonego wywaru, wlać do garnka z grzybami, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, papryką, gałka muszkatołową, majerankiem. Wymieszać z pokrojonym w kostkę baleronem. Posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak